رشته دکتری تفسیر امامیه به تصویب رسید (دانشگاه قرآن و حدیث)

ساخت وبلاگ

برنامه درسی دوره دکتری تفسیر امامیه، پیشنهادی و طراحی شده از سوی دانشگاه قرآن و حدیث، در شورای برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورخ 30 مردادماه 1401 به تصویب رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه قرآن و حدیث، برنامه درسی دوره دکتری تفسیر امامیه، پیشنهادی وطراحی شده از سوی دانشگاه قرآن و حدیث، در شورای برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورخ 30 مردادماه 1401 به تصویب رسید.

دکتر هادی حجت رئیس دانشکده علوم و معارف قرآن در خصوص معرفی، ضرورت، برنامه درسی، ویژگی ها و اهداف، این رشته را تشریح کردند:

تفسیر امامیه از کهنترین جریانهای تفسیر پویا و ریشه­دار در جهان اسلام به شمار می­آید و پیشینۀ آن به دوران امام علی علیه السلام می رسد؛ بعد از ایشان دیگر امامان شیعه، این جریان تفسیری را توسعه دادند. عالمان امامیه در ادوار گوناگون میراثبان این جریان تفسیری بودند و تلاشهای سترگی در حفظ و ترویج آن به عمل آورده­اند. نظر به پیوند تنگاتنگ تفسیر امامیه، با میراث اهلبیت علیهم السلام از اهمیت و ضرورت دوچندانی در شناخت دقیق و صحیح قرآن دارد. نظر به ماهیت دینی نظام جمهوری اسلامی و نقش پررنگ مذهب شیعۀ إثنی عشری در ساختار سیاسی آن، نیازمندی جامعۀ حوزوی و دانشگاهی به تبیین روشمند و مستندِ نظریۀ تفسیری اهلبیت علیهم السلام ، تأسیس رشته­های دانشگاهی به ویژه در مقطع دکتری را ضروری مینماید. دورۀ دکتری رشتۀ «تفسیر امامیه» با تربیت متخصصانی کارآمد درصدد پاسخی روشمندتر به نیازهای موجود در حوزۀ تفسیر قرآن بر پایۀ نظریۀ اهلبیت علیهم السلام و مکتب امامیه است.

برنامۀ آموزشی دورۀ دکتری رشتۀ «تفسیر امامیه» با هدف استخراج نظریۀ تفسیری اهلبیت علیهم السلام و اکتشاف آموزه­های قرآنی بر پایۀ این نظریه طراحی شده است.

دورۀ دکتری رشتۀ «تفسیر امامیه» مطابق آیین­ نامه های آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، مشتمل بر 18واحد درسی و 18 واحد رساله و طول دوره برابر با 8 نیمسال تحصیلی است. در صورت نیاز و تصمیم گروه آموزشی، دانشجو این رشته موظف است تعدادی از دروس دورۀ کارشناسی ارشد را به عنوان دروس جبرانی بگذراند.

ویژگی های مهم این برنامه عبارت است از:

الف) تحلیل مبانی و روش تفسیر امامیه به عنوان کهنترین مدرسۀ تفسیری؛

ب) نظریه پردازی در معارف قرآنی بر پایۀ مکتب تفسیری اهلبیت علیهم السلام؛

ج) دفاع علمی از حریم قرآن و مکتب تفسیری اهلبیت علیهم السلام و پاسخ به شبهات آن.

هدف کلی دورۀ دکتری رشتۀ «تفسیر امامیه» در نظام دانشگاهی، تربیت پژوهشگران و مدرسانی کاردان و شایسته است که ضمن آشنایی با نظریۀ تفسیری اهلبیت علیهم السلام بتوانند بر پایۀ این نظریه، معارف قرآنی را تحلیل نموده و از ساحت دین مبین اسلام دفاع منطقی داشته باشند. اهداف جزئی­ تر عبارتند از:

- پرورش دانش ­آموختگانی توانا و کارآمد در حوزۀ تفسیر امامیه؛

- تربیت پژوهشگرانی کاردان در معارف قرآنی مبتنی بر مکتب تفسیری اهلبیت علیهم السلام ؛

- تأمین مدرس مورد نیاز حوزه و دانشگاه به منظور تدریس نظریۀ تفسیری اهلبیت علیهم السلام.

دانشگاه قرآن و حدیث وابسته به موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث مفتخر است با بیش از 20 سال تجربه در حوزه تدوین برنامه ­های آموزشی و متون درسی وزارت علوم تحقیقات و فن آوری، با بهره گیری از تجربیات ارزشمند استادان فرهیخته حوزه و دانشگاه برای اولین بار در کشور در مقطع دکتری رشته تفسیر امامیه را به هدف خدمت به مکتب اهل بیت علیهم السلام طراحی و به تصویت رساند.

امید است به زودی با اجرای این رشته در دانشگاه قرآن و حدیث وسایر مراکز معتبر آموزش عالی کشور شاهد تدوین پژوهشهای مفید و کارآمدی در این حوزه باشیم.

دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi...
ما را در سایت دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drmostafavia بازدید : 149 تاريخ : پنجشنبه 24 آذر 1401 ساعت: 13:46

خبرنامه