دکتر احد فرامرز قراملکی - اصول اخلاق حرفه‌ای و سازمانی با رویکرد روانشناسی و مشاوره

ساخت وبلاگ

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با تشریح ویژگی‌های تخصصی و مثبت مداخله و مشاوره اظهار کرد: مداخله‌های غیرحرفه‌ای در نظام مشاوره و سلامت روان، آسیب‌زا است و ممکن است بیمار را به جای راهنمایی، چاه‌نمایی کند.

به گزارش آستان‌نیوز، احد فرامرز قراملکی در نشست علمی- تخصصی «اصول اخلاق حرفه‌ای و سازمانی با رویکرد روانشناسی و مشاوره» که با حضور 31 نفر از مسئولان کانون‌های خادمیاری- تخصصی مشاوره و مددکاری بنیاد کرامت رضوی برگزار شد، گفت: اخلاق یک دانش و فناوری است که با بهره‌گیری از آن باید ابتدا مشکلات اخلاقی را تشخیص داد، سپس با تعریف آن در قالب یک مسئله قابل حل، ضمن ارائه راه‌حل، برای پیشگیری از آن تلاش کرد.

<a href='/last-search/?q=دکتر'>دکتر</a> احد فرامرز قراملکی - اصول اخلاق حرفه‌ای و سازمانی با رویکرد روانشناسی و مشاوره

قراملکی، مسئولیت‌پذیری را مقوله‌ای مهم در همه حوزه‌ها از جمله حوزه مشاوره دانست و اظهار کرد: مسئولیت‌پذیری در حقیقت به معنای دغدغه‌مندی، شناخت صاحبان حق و حقوق آن‌ها، پایبندی به این حقوق و پاسخگویی به مسائل مرتبط با آن است که دارای اهمیت بسیاری زیادی است.

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به ارتباط بین اخلاق و مشاوره نیز گفت: جامعه به ارتقاء زیست اخلاقی نیاز دارد و در کنار آن، خود زیست اخلاقی نیز نیازمند دانش مشاوره است. وی افزود: علاوه بر این، سلامت حرفه‌ای مشاوره نیز به راهنمایی اخلاقی نیازمند است تا بتوان به این طریق، اخلاقی بودن یا غیراخلاقی بودن یک مشاوره مشخص و مسیر درست انتخاب شود، بنابراین می‌توان گفت یک ارتباط دو سویه بین اخلاق و مشاوره وجود دارد.

قراملکی به موضوع مهم بهره‌مندی از تخصص در زمینه مشاوره نیز اشاره و تصیح کرد: فعالیت افراد غیر متخصص در حوزه مشاوره، معایب و آسیب‌های متعددی دارد، از یک سو حضور افراد دارای تجربه اندک و دانش سطحی موجب اتلاف وقت، سرگردانی و فریب مراجعه کننده شده و باعث می‌شود یک شخص غیرمتخصص، بیمار را به جای راهنمایی، چاه‌نمایی کند و از سوی دیگر، این روند برای خود ارائه دهنده مشاوره دهنده نیز آسیب‌ها خواهد بود و و ضررهای بسیاری به دو طرف تحمیل خواهد کرد.

ضرورت شناخت نسبت به مرزبندی مداخله‌ مثبت با مداخله‌ غیراخلاقی

وی ادامه داد: مرزبندی اخلاقی در مشاوره نیز موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشت، مداخله‌ مثبت و اخلاقی به معنای مداخله برای گفتگو است اما مداخله‌ غیراخلاقی و غیرحرفه‌ای، سیاست «من به جای تو» را پیش می‌گیرد و استدلال، فردیت و سلیقه‌ شخص را تهدید می‌کند. قراملکی افزود: شناخت پیداکردن روانشناسان و مشاوران نسبت به مرزبندی مداخله‌ مثبت با مداخله‌ غیراخلاقی ضروری است چرا اگر متخصصان این حوزه نسبت به این مرزبندی شناخت نداشته باشند به جای مشاوره، مداخله خواهند کرد.

شایان ذکر است در پایان این نشست علمی با حضور مدیرعامل مرکز جامع مشاوره بنیاد کرامت رضوی از سر رابطان برگزیده حوزه مشاوره و مددکاری این مرکز، تجلیل شد.

دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi...
ما را در سایت دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drmostafavia بازدید : 172 تاريخ : يکشنبه 8 آبان 1401 ساعت: 16:17

خبرنامه