احادیث آموزنده‌  از امام جواد علیه السلام

ساخت وبلاگ

احادیث آموزنده‌  از امام جواد علیه السلام

۱_ ألْمُؤمِنُ یحْتاجُ إلی ثَلاثِ خِصالٍ: تَوْفیقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ، وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ، وَقَبُولٍ مِمَّنْ ینْصَحُهُ. (بحار الانوار، ج۷۵، ص۳۵۸)
مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظی از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسی که او را نصیحت نماید.

٢- مُلاقاةُ الاْخوانِ نَشْرَةٌ، وَ تَلْقیحٌ لِلْعَقْلِ وَ إنْ کانَ نَزْراً قَلیلاً. (بحار الانوار، ج۷۱، ص۳۵۳)
ملاقات و دیدار با دوستان و برادران [خوب]، سبب صفای دل و نورانیت آن می گردد و موجب شکوفایی عقل و درایت خواهد گشت؛ گرچه در مدّت زمانی کوتاه انجام پذیرد.

٣-  إیّاک وَ مُصاحَبَةُ الشَّریرِ، فَإنَّهُ کالسَّیفِ الْمَسْلُولِ، یحْسُنُ مَنْظَرُهُ وَ یقْبَحُ أثَرُهُ. (بحار الانوار، ج۷۱، ص۱۹۸)

مواظب باش از مصاحبت و دوستی با افراد شرور؛ چون که او همانند شمشیری زهرآلود، برّاق است که ظاهرش زیبا و اثراتش زشت و خطرناک خواهد بود.

۴-  کیفَ یضَیعُ مَنِ اللّهُ کافِلُهُ، وَکیفَ ینْجُو مَنِ اللّه طالِبُهُ، وَ مَنِ انْقَطَعَ إلی غَیرِ اللّهِ وَ کلَهُ اللّهُ إلَیهِ. (بحار الانوار، ج۶۸، ص۱۵۵)

چگونه گمراه و درمانده خواهد شد کسی که خداوند سَرپرست و متکفّل اوست. چطور نجات می یابد کسی که خداوند طالبش است. هر که از خدا قطع امید کند و به غیر او پناهنده شود، خداوند او را به همان شخص واگذار می کند.

۵- مَنْ لَمْ یعْرِفِ الْمَوارِدَ أعْیتْهُ الْمَصادِرُ. (بحار الانوار، ج۶۸، ص۳۴۰)
هرکس موقعیت شناس نباشد، جریانات، او را می رباید و هلاک خواهد شد.

۶-  مَنْ عَتَبَ مِنْ غَیرِ ارْتِیابٍ أعْتَبَ مِنْ غَیرِ اسْتِعْتابٍ. (بحار الانوار، ج۷۱، ص۱۸۱)

سرزنش کردن دیگران بدون علّت و دلیل، سبب ناراحتی و خشم خواهد گشت، درحالی که رضایت آنان نیز کسب نخواهد کرد.

٧-  أفْضَلُ الْعِبادَةِ الاْخْلاصُ. (بحارالانوار، ج۶۸، ص۲۴۵)
با فضیلت ترین و ارزشمندترین عبادت ها آن است که خالص و بدون ریا باشد.

٨- یخْفی عَلَی النّاسِ وِلادَتُهُ، وَ یغیبُ عَنْهُمْ شَخْصُهُ، وَ تَحْرُمُ عَلَیهِمْ تَسْمِیتُهُ، وَ هُوَ سَمّی رَسُول اللّهِ صلی الله علیه وآله وَ کنّیهِ. (بحارالانوار، ج۵۱، ص۳۲)
زمان ولادت امام عصر علیه السلام بر مردم زمانش مخفی است، و شخصش از شناخت افراد غایب و پنهان است. و حرام است که آن حضرت را نام ببرند؛ و او هم نام و هم کنیه رسول خدا صلی الله علیه وآله است.

٩- عِزُّ الْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ. (بحارالانوار، ج۷۲، ص۱۰۹)

عزّت مؤمن در بی نیازی و طمع نداشتن به مال و زندگی دیگران است.

١٠- مَنْ أصْغی إلی ناطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ، فَإنْ کانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ، وَ إنْ کانَ النّاطِقُ ینْطِقُ عَنْ لِسانِ إبلیس فَقَدْ عَبَدَ إبلیسَ. (کافی، ج۶، ص۴۳۴)
هر کس به شخصی سخنران علاقمند و متمایل باشد، بنده اوست، پس چنان چه سخنور برای خدا و از احکام و معارف خدا سخن بگوید، شنونده خدا را بندگی می کند، و اگر سخنران از زبان شیطان و هوا و هوس و مادیات سخن بگوید، شنونده نیز شیطان را بندگی می کند.

شهادت این امام همام را به تمام شیعیان تسلیت می گوییم.

دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi...
ما را در سایت دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drmostafavia بازدید : 160 تاريخ : جمعه 10 تير 1401 ساعت: 23:45

خبرنامه