وجه شبه

ساخت وبلاگ

وقتی دو تا چیز ر ابه خاطر داشتن ویژگی مشترکی به هم دیگه مانند کنیم ،ما امدیم و جه شباهت آن را در نظر گرفتیم .

وقتی چشم کسی را به بادام تشبیه می کنیم می خواهیم بگوییم آن شکل ظاهری چشم شبیه بادام کشیده و زیباست یا وقتی صورت او را به ماه مانند کنیم می خواهیم بگوییم که از نظر روشنی یا نورانی بودن و زیبایی به ماه می ماند. این وجه شبه یا رکن سوم نام دارد.

در ضمن یادت باشه که تشخیص وجه شبه از طریق مشبه به یا همون رکن دوم راحت تره.مثلا وقتی کسی را به کوه تشبیه می کنی و می گی : او مانند کوه است . با توجه به کوه که طرف دوم یا (مشبه به) است این سوال را از خودت می پرسی که مگر در کوه چه ویژگی و صفتی وجود داره که او به کوه مانند شده ؟ می فهمی که کوه مظهر استواری مقاومت است .پس وجه شبه می شود استواری و مقاومت و ایستادگی.

گاهی وقتا وجه شبه در جمله اومده که شناختش راحت تر است از وقتی که نیامده باشه و مجبورباشیم خودمون پیدا ش کنیم. البته وقتی هم خودمون پیدا کنیم لذت ادبیش بیشتره .مگه نه؟چون خودمون کشفش کردیم.

اما ادات تشبیه به کلماتی می گویند که با آن شباهت را می رسانند:

( مثل.مانند.چون.گویی و ..).حتی گاهی ادات تشبیه به جای حرف به صورت فعل ظاهر می شود. به این دلیل گفته اند ادات تشبیه نه حرف تشبیه.مثلا در جمله زیر به جای چون می توان از فعل(می ماند) که همون معنی را می رسونه استفاده کنیم:

علی چون شیر شجاع است ..................... علی به شجاعت شیر می ماند


موضوعات مرتبط: تفسیر
برچسب‌ها: وجه شبه , جراد منتشر , تفسیر , تفسیر قرآن دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi...
ما را در سایت دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drmostafavia بازدید : 500 تاريخ : سه شنبه 28 آذر 1396 ساعت: 17:24

خبرنامه