سيرى در كتاب «الاخبار الدخيلة» محقق شوشتری

ساخت وبلاگ

حضرت آية الله علامه حاج شيخ محمد تقى شوشترى، رجالى اى سترگ كه خود، سر سلسله مردانى در زمانه ما بودند كه: «لا تلهيهم تجارة ولا بيع عن ذكر الله». سال هاى عمر ايشان از زمان قدرت تمييز تا به آخر، در ذكر، تتلمذ و تدريس، درس و بحث، حديث و روايت، عبادت و تفكر و كتابت سپرى گرديده و همواره در محراب انس با محبوبْ مقيم بوده؛ با نفسى بشكسته به زور بازوى تقوا كه «للحروب رجال».

علامه بزرگوار در گوشه اى از گستره شهرى كه دور است و مهجور (شهر شوشتر) مى زيستند. با همه جنبه هاى زهد و تقدس، پاكى و بى ريايى و بى آلايشى، سخت كوش و پرتلاش در خدمت به فرهنگ اسلامى و شيعى همت گماشت كه نتيجه آن ده ها تأليف و تصنيف است و نيز بروز و ظهور بركات و ملكات بسيار.

راستى «كارون» گذراى «شوشتر» در برابر پهنه اين اقيانوس نامتناهى چه جلوه يى مى تواند داشت؟ و يا نخل هاى سر به زير شهر در برابر سايه سار نخل بلند تحقيقات ايشان چه مى تواند گفت؟ ۱ «او كه كوهى از علم و تحقيق و در كنارش انبوهى از كار، در گوشه دور افتاده شوشتر بود.» علامه شوشترى، دانشمندى محقق و خويشتن دار و پژوهش گرى تيزبين بود كه عمر پر بركت خود را از نو باوگى تا دم ديدار يار، با اشتياق و علاقه وافر به كسب علوم و معارف اسلامى سپرى كرد و لحظات گران قدر خود را در راه اقتناى حقايق ربانى از دست نداد و حتى در بستر بيمارى و سفر، از مطالعه و تحقيق و نقد دست نكشيد.

علامه محمد تقى شوشترى در سال 1320هـ.ق. در نجف اشرف زاده شد و تا سن هفت سالگى در آن شهر زندگى كرد. چون پدرش حاج شيخ محمد كاظم شوشترى تحصيلات خود را به پايان برد و به درجه اجتهاد نايل شد، نخست او و سپس خانواده اش به شوشتر بازگشتند. علامه شوشترى از همان زمان به دانش اندوزى روى آورد و پس از تحصيلات مقدماتى، تحصيلات عالى خود را نزد اساتيد بزرگى چون محمد تقى شيخ الاسلام، سيد مهدى آل طيب و پدر بزرگوار خود به كمال رسانيد و به درجه اجتهاد نايل گشت. به سال 1314هـ.ش. در گيرودار كشف حجاب، با خانواده، شوشتر را به قصد كربلا ترك كرد و در آستانه مقدس ائمه(ع) مطالعات و پژوهش هاى اسلامى خود را پى گرفت. در آن جا بود كه به دانشمند بزرگ،مرحوم شيخ آقا بزرگ تهرانى پيوست و از او اجازه نقل حديث يافت.

پس از عزل رضا شاه در سال 1321هـ.ش. به شوشتر بازگشت و به تدريس، تحقيق، ارشاد و تأليف پرداخت و تا زمان وفات (1374ش.) وطن ديگرى نگزيد.

مرحوم شيخ آقا بزرگ تهرانى درباره او مى نويسد:

او دانشمند ممتازى است كه از نوباوگى دوست دار دانش و ارزش بود. خصلتى كه از نياكان و از جدّ اعلاى خود، شيخ جعفر، كه بى نياز از تعريف و توصيف است، ميراث داشت. او نزد دانشمندان برجسته، با كوشش و جديت به كسب دانش پرداخت و در فضل و كمال، گوى سبقت از همگان ربود.

برای مطالعه بیشتر () را ببینید.


موضوعات مرتبط: علوم قرآن و حدیث ، وبلاگ علوم قرآن و حدیث ، آزمون دکتری علوم قرآن و حدیث ، منابع آزمون دکتری علوم قرآن و حدیث ، حدیث
برچسب‌ها: الاخبار الدخيلة , عبد المهدى جلالى , محقق شوشتری , علوم قرآن و حدیث , آزمون جامع دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi...
ما را در سایت دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi دنبال می کنید

برچسب : «الاخبار,الدخيلة», نویسنده : drmostafavia بازدید : 304 تاريخ : چهارشنبه 1 آذر 1396 ساعت: 22:16

خبرنامه