توضیح تفصیلی مبحث همزه وصل و همزه قطع زبان عربی

ساخت وبلاگ

توضیح تفصیلی مبحث همزه وصل و همزه قطع زبان عربی

فعالیتی كه در حوزه‌های علمیه جریان دارد تحصیل و تحقیق و پژوهش پیرامون علوم اسلامی است. برای قدم گذاشتن در این عرصه و به جهت كاركردن در این زمینه‌ها مقدماتی لازم است،‌كه شاید بتوان گفت بدون آنها ممكن نباشد.

از آنجا كه می‌دانیم منابع دین مبین اسلام یعنی قرآن و روایات و احادیث معصومین علیهم السلام به زبان عربی است. لذا برای استفاده‌ی از آنها افراد ملزم هستند كه زبان عربی را بیاموزند. به همین جهت آموختن ادبیات عرب از جمله آن مقدماتی است كه برای حاصل شدن هدف فوق (آموختن زبان عربی) لازم است. و قطعاً در شناخت و انس هر چه بیشتر قرآن و سنت كمك به سزایی می‌كند. از این رو از جمله علوم مقدماتی كه طلاب علوم دینی در اوایل تحصیل خود فرا می‌گیرند ادبیات عرب است. ادبیات عرب شامل صرف، نحو، لغت، معانی، بیان، بدیع و غیره می‌شود.
آن چه قصد داریم در این نوشته به آن بپردازیم بحث‌هایی پیرامون موضوعاتی در علم صرف است. نوشته‌ای كه پیش رو دارید حاوی مطالبی است كه می‌تواند به این سؤالات پاسخ دهد:

ـ همزه وصل چیست؟ همزه قطع چیست؟

ـ مواضع و موارد این دو همزه كدام است؟

ـ حركات و كتابت و تلفظ این دو همزه چگونه است؟ تفاوت آنها در چیست؟

ـ الحاق چیست؟ چگونه صورت می‌گیرد؟ هدف از آن چیست؟

از سؤالاتی كه مطرح شد پیداست موضوعاتی كه بنا است در این تحقیق به آن پرداخته شود دو موضوع صرفی «همزه قطع و وصل» و «الحاق» است.

اما این كه این دو موضوع چه جایگاهی در علم صرف دارند شاید بتوان با مراجعه به كتب صرفی به این سؤال پاسخ داد.

دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi...
ما را در سایت دکتر مصطفوی | Dr. Mostafavi دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drmostafavia بازدید : 191 تاريخ : شنبه 10 مهر 1395 ساعت: 11:36

خبرنامه